Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

  • DellPoint radí

Jaký notebook vybrat při práci na dálku I DellPoint

17.04.2024 15:19

Jaký notebook vybrat při práci na dálku?

Práce na dálku, 100% home office nebo remote. Tento způsob práce upřednostňuje stále více pracovníků a nemusí se nutně jednat o vývojáře či programátory. Svou práci mohou na dálku řídit například i různé marketingové profese, administrativní pracovníci či asistenti. Jak si ale udržet produktivitu a efektivitu i v pohodlí domova? Kromě základních pouček o vyčlenění pracovního místa, organizaci času a dalších nastavení nesmí samozřejmě chybět to nejdůležitější – technické vybavení.

 

Dell Home office (stůl)

 

Pro remote pracovníky je standardem časté cestování, proto stolní počítač není optimálním řešením. Nicméně i mezi notebooky je mnoho rozdílů. Dnes si proto řekneme, jaké notebooky z nabídky Dell jsou ideálními kandidáty na nového remote parťáka.


Rezignovat na výkon nemusíte ani na cestách

Používáte náročnější programy, případně různé editory nebo aplikace? V průběhu běžného pracovního dne se jejich počet nasčítá, aniž bychom si toho všimli. Taková rozšíření však mají logicky dopad na výkon notebooku samotného. Je proto dobré přemýšlet při výběru hned od začátku nad procesorem, operační pamětí a velikostí úložiště. Pro ty nejnáročnější máme v nabídce připravené modely Dell Precision, které se kromě mimořádného výkonu, široce škálovatelné paměti a pokročilého chlazení mohou pochlubit funkcí Dell Optimizer, která automaticky přizpůsobuje a zlepšuje výkon počítače. Tato optimalizační funkce funguje na principu umělé inteligence, která se stále učí a reaguje dle způsobu vaší práce. Díky tomu se nemusíte omezovat v práci, ať už ji děláte odkudkoliv.


Aby se notebook nepronesl

Nemusí být vaší prioritou číslo jedna, nicméně váha a velikost notebooku bude patřit mezi neodmyslitelné faktory při výběru, pokud se rozhodnete cestovat. Kompaktní notebook s dostatečně velkým displejem nabízí například modelová řada Dell Latitude, jejíž hmotnost začíná dle výbavy na 1 kg (v případě modelů Dell Latitude Ultralight). Nejen díky nízké hmotnosti, ale i optimalizované obrazovce s poměrem stran 16:9, volitelnou úsporou baterie a displejem s nízkým vyzařováním modrého světla pro maximální výkon a pohodu očí se jedná o kvalitní a ekonomické řešení na cesty.


Cena na prvním místě? Jde to i bez kompromisu!


Jako freelancer na začátku své pracovní kariéry nebo firma s prvními zakázkami nemáte pravděpodobně rozsáhlé finanční zdroje, které byste mohli vložit do svých prvních podnikatelských krůčků. Zároveň ale nechcete šetřit právě na technické stránce. Obzvláště pokud pracujete na cestách a technická podpora není vždy „po ruce“.

Schopnost odvést práci dobře a efektivně vyžadují nejen vaši klienti, ale i vy. Čas vynaložený na optimalizace a opravy, ať už softwarové, nebo hardwarové stránky, se přece také počítá. Netrapte se proto kompromisním řešením, které není dlouhodobě udržitelné. Pracovat remote můžete se spolehlivým zařízením. Drobné úspory vyměněné za velké ústupky ve výbavě notebooku nejsou správnou cestou. Při hledání ekonomického parťáka na cesty nebo pro home office určitě zaměřte svou pozornost k notebookům Dell Vostro, které představují jednu z nejlepších nabídek ve své kategorii na trhu.

Dell Home office 3 (stůl)


Specifické požadavky proberte s odborníky

Výběr správného notebooku pro remote práci je klíčový. Jedná se o hlavní spojku s vašimi klienty, pracovními podklady a také zprostředkovatele drtivé většiny komunikace. Pro vaše pohodlí, produktivitu a klid na práci proto pečlivě vybírejte, která z nabízených alternativ je ideální právě pro váš specifický druh práce a pracovní harmonogram. Zvažte výše zmíněné faktory, a pokud si s výběrem nebudete jistí, neváhejte se na nás obrátit.

Preferujete osobní komunikaci? Není nic jednoduššího! V centru Liberce nás najdete od pondělí do pátku v Dell showroomu a kamenné prodejně, kde se vám budou věnovat odborníci na značku Dell. Doporučujeme si rezervovat svůj termín na telefonu +420 737 950 915, abychom si pro vás vyčlenili dostatek času a mohli plnohodnotně projít veškeré možnosti a nastavení. Věříme, že společně najdeme ideální řešení pro vaše potřeby tak, aby se vám nejen na home office, ale i kdekoliv na cestách pracovalo maximálně pohodlně.

Ergonomické pracoviště můžete mít i doma

Ačkoliv jsme se dnes soustředili primárně na cestující pracovníky, usednete-li občas také doma, nezapomínejte na ergonomické prvky svého pracoviště, které jsou klíčové pro zachování pohodlí a zdraví. Níže proto najdete několik DellPoint tipů na zařízení pracovního místa ve své domácnosti.

  1. Kvalitní židle jako základ. Investujte do ergonomické židle s podporou bederní oblasti a nastavitelnou výškou. Důležité je, aby celodenní sezení bylo zdravotně nezávadné a tělo bylo správně zarovnáno a podporováno ve všech důležitých oblastech. Tím se minimalizuje potenciální budoucí riziko bolesti zad.
  2. Nastavte si správnou výšku pracovní plochy. Váš pracovní stůl by měl být nastaven tak, aby vaše paže při psaní zůstaly v úhlu 90 stupňů.To pomůže minimalizovat napětí v pažích a zádech.
  3. Polohu monitoru nastavte podle své výšky. Monitor by měl být umístěn přímo před vámi na úrovni očí. To pomůže zabránit nadměrnému naklánění hlavy a zabraňuje bolestem krku a očí. K ideálnímu nastavení si můžete pomoci stojany a držáky monitoru.
  4. Vyberte si správnou klávesnice a myš. Používejte ergonomickou klávesnici a myš, které podporují přirozenou polohu rukou a zápěstí. Klávesnice by měla být umístěna tak, aby vaše paže byly rovné a vaše zápěstí nebylo přetížené.

 

Dell Home office 4 (stůl)

Zpět na seznam

Login